Kuvaaja

Marika Kiviharju

Olen Lahden muotoiluistituutista vuonna 2005 valmistunut medianomi ja valokuvausalan yrittäjä. Toimin Helsingissä kuvaajana vuosina 2006-2018 jossa viimeisin projektini oli Jätkäsaaren makasiineilla toiminut Pinup Studio-niminen valokuvaamo. Kesällä 2018 muutin perheineni Saloon, jossa avasin studion lokakuussa. Studio Marika Kiviharju toimii Vilhonkadulla, Kauppakeskus Plazan vieressä, lähellä linja-auto- ja rautatieasemaa.

Olen erikoistunut elämyksellisiin lähinnä naisasiakkaille suunnattuihin kuvauspalveluihin. Pin Up- sekä glamourkuvia olen kuvannut useisiin lehtiin ja yksityisasiakkaille monen vuoden ajan. Minut tunnetaan myös monien julkisuudenhenkilöiden luottokuvaajana. 2015 ilmestyi ensimmäinen valokuvataide-kirjani “Alaston Totuus” (Minerva) jonka tiimoilta olen pitänyt valokuvanäyttelyitä, luennoinut messuilla ja tapahtumissa sekä vetänyt työpajoja ja kursseja alan harrastajille.

Valokuvausalan yrittäjänä pyrin aina panostamaan hyvään asiakaspalveluun.  Vaadin samaa asennetta myös yhteistyökumppaneiltani eli meikaajilta, kampaajilta ja stylisteiltä. Tyytyväinen asiakas on paras käyntikorttimme! Tärkeä asia onnistuneen lopputuloksen kannalta on myös mallinohjaus kuvaustilanteessa. Kiinnitän paljon huomiota siihen että malli rentoutuu kuvaustilanteessa ja luottaa minuun valokuvaajana. Yli 90 prosenttia asiakkaistani on yksityishenkilöitä, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta mallin työstä. Sen takia ohjaan ja opastan paljon kuvattaviani kuvaustilanteessa. Kuka tahansa voi tulla kuvauksiin ja tuntea olevansa upea, kaunis ja ainutlaatuinen! Jokaisessa ihmisessä on jotain äärimmäisen kaunista, ja kuvaajan tehtävä on löytää ja vangita se kuviin! Valokuvaaminen on paljon tekniikkaa ja sen tuntemista mutta eniten se on vuorovaikutusta, visioimista ja tilannetajua.

Kuvauspäivät meillä ovat hauskoja ja ikimuistoisia kokemuksia.  Me toteutamme unelmasi!

 

 

LINKKEJÄ:

Yle Puhen toimittaja vieraili studiollamme Jätkäsaaressa

Henkilöhaastattelu Helsingin Sanomissa 2014

Suomen Kuvalehti haastattelu 2016

MeNaiset haastattelu 2017

Radio Rockin vieraana

Radio Aallon vieraana

Ylen Perjantai-keskusteluohjelman vieraana

Ylen Aamu tv vieraana aiheena Alaston Totuus-kirjasta 2015