Valokuvaus miljöössä / luonnossa keskiaikaisella teemalla.

Tämä kuvaustuote sopii naisille, miehille, perheille, pariskunnille.  Myös mm. yrityksille virkistyspäiviin. Stailaamme kuvattavan keskiaika- tai viikinkiteemaan ja suunnittelemme kokonaisuuden.  Kuvauksissa käytetään aikakauteen sopivaa rekvisiittaa.

Kuvaus hevosten kanssa:
Kuvauspäivänä on hyvä olla tallin puolesta 1-2 hevosen käsittelyn hallitsevaa assistenttia.
Turvallisuus on tärkeää kun kaikilla kuvattavilla ei välttämättä ole kokemusta hevosen selässä olemisesta ja tilanne saattaa olla hevosellekin stressaava. Sen takia kuvaamme vain tutuilla hevosilla yhteistyökumppanimme valvonnassa tai asiakkaan vastuulla omalla tallilla. Aikaisempaa kokemusta hevosista tai mallin hommista ei vaadita ja kuvattavat ohjeistetaan hyvin ennen kuvaustilannetta.
Järjestämme valokuvausta hevosten kanssa yhteistyössä Ridera-tallin kanssa Perniössä. Myös oman tai tutun hevosen kanssa kuvaaminen onnistuu sopimuksesta Etelä-Suomen alueella.
Tavalliseen studiokuvaamiseen verrattuna hevosvalokuvaus on paljon hektisempää ja vaativampaa. Siinä on otettava huomioon hevonen eläimenä, liikkeet tulee olla rauhallisia, ympäristö turvallinen ja esimerkiksi suurta heijastinta ei voida käyttää heijastamaan valoa kohteeseen, sillä se voi pelottaa hevosia. Käytämme siis tarvittaessa täytesalamaa.
Ratsastajan ja hevosen ryhti, ilmeet ja asennot pitää olla kohdillaan yhtä aikaa, mikä tekee onnistuneen kuvan saamisesta vaikeampaa. Liikekuvassa tulee helposti liike epäterävyyttä. Tarvitaan siis erilainen kalusto kuin staattisessa studiokuvaamisessa. Onnistuneiden kuvien saaminen on kuitenkin palkitsevaa ja ulkokuvauksissa pääsee hyödyntämään luonnonvaloa upeasti mm. vastavalona. Puvustuksessa käytämme fantasia-asuja, pitkiä helmoja, korsetteja ja korkokenkiä sekä burlesque-tyyppisiä asusteita ja tyllihameita. Miehillä toimii viikinki ja keskiaika-teemat hyvin. (Marika Kiviharju)
Kuvausrekvisiittaa: www.rautaportti.fi